h

Alliantie in actie voor RET

22 november 2011

Alliantie in actie voor RET

Afgelopen zaterdag ging de SP met de Alliantie voor Solidariteit de straat op in Rotterdam om de mensen te informeren over de stakingen van het openbaar vervoer.
Rotterdammers beseffen dondersgoed welke schade het kabinet dreigt aan te richten met de bezuinigingen op het OV. De SP kreeg dan ook begripvolle en positieve reacties van de Rotterdammers over de RET-staking van zondag tijdens de folderactie.

RET_actie Allinantie
SP met de Alliantie voor Solidariteit in actie voor de RET op het Beursplein

Personeel van de RET en collega’s van het GVB (Amsterdam) en de HTM (Den Haag) legden zondag gezamenlijk het werk neer uit protest tegen de dreigende kaalslag in het openbaar vervoer. De landelijke actie viel samen met de manifestatie 'Dag van de Verontwaardiging' die in Amsterdam werd gehouden.

De dienstverlening zal door de bezuinigingen met bijna de helft moeten worden ingekrompen en honderden banen gaan verloren. Dit gaat zwaar ten koste van de bereikbaarheid en de leefbaarheid in de steden. Daar boven op zouden de tarieven ook nog eens met 15 procent stijgen.

RET_actie Alliantie
SP en Alliantie voor Solidariteit op het Zuidplein

Veel mensen die zaterdag op het Zuidplein en rond de Beurs een folder kregen uitgereikt, zeiden daarom vierkant achter de RET’ers te staan en begrip te hebben voor de staking.
De SP deelde samen met vakbonden en andere organisaties zo’n tienduizend folders uit, waarin staat wat de gevolgen zijn van de kabinetsplannen voor het OV.

RET_actie Allinantie
Even pauze, actievoerders krijgen tomatensoep van Occupy-Rotterdam

De actie was een initiatief van de Alliantie voor Solidariteit, waarin politieke partijen, bonden en een groot aantal organisaties samenwerken. Ook Occupy Rotterdam, nog steeds volop actief op de trappen voor het Beursgebouw, steunde het initiatief.

Steunt u ook de RET'ers in hun strijd tegen de kaalslag?
Teken dan de petitie en wordt vriend van de RET!

Actie solidair met staking RET

U bent hier