h

Aftrap armoede werkt niet

25 november 2011

Aftrap armoede werkt niet

Dinsdag 22 november werd de aftrap gehouden voor de manifestatie "Armoede werkt niet" op 10 december in de Brabanthallen in den Bosch. Deze manifestatie wil een vuist maken tegen de forse bezuiniging ten koste van mensen met een beperking.


De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren. 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon. Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen. Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning. Voor kinderen die jeugdzorg nodig hebben, komt er een financiële drempel. Dit zijn foute plannen en deze mensen mogen niet de rekening van de crisis betalen.

Op dinsdag 22 november 2011 was de aftrap van de “Armoede werkt niet tour” Een bus tour met Emile Roemer en Sadet Karabulut. Deze dinsdag werden zij vergezeld van Job Cohen en gezamenlijk roepen zij op om op 10 december 2011 naar Den Bosch te komen. De aftrap was in Den Haag bij de WSW Haeghe groep aan de Kerketuinen 24 te Den Haag.

http://www.armoedewerktniet.nl/

U bent hier