h

SP: Woonkrant moet gratis blijven

20 oktober 2011

SP: Woonkrant moet gratis blijven

De woonkrant van Woonnet Rijnmond woont per volgend jaar niet meer gratis verstrekt. Ook wordt het aanbod per woningzoekende in een krant 'op maat' beperkt. De SP-fractie betreurt dit en heeft hier schriftelijke vragen over gesteld.

De krant die 13 maal per half jaar verschijnt, kost nu 22,50 euro en wordt gratis thuisbezorgd. De huidige krant wordt daarnaast breed verspreid met afhaalpunten in heel Rotterdam en omstreken. Bij supermarkten, sigarenboeren, woningcorporaties etc. kan de krant nu nog gratis worden meegenomen. Deze service met afhaalpunten wordt per 1 januari ingetrokken. Woningzoekenden kunnen dan alleen nog maar tegen betaling de woonkrant ontvangen.

Een woonplek
Een woning zoeken waar je wil

De huidige verstrekking is niet meer kostendekkend volgens Woonnet Rijnmond. Het abonnement wordt nu op maat gemaakt, wat inhoudt dat mensen een beperkte keuze aanbod ontvangen. De krant mag nog maar uit maximaal vier A-4-tjes bestaan met daarin de woningen in een beperkt aantal wijken waaruit vooraf gekozen moet worden. De krant wordt per januari 26 maal per half jaar uitgebracht en gaat 25 euro kosten.

De SP-fractie wil weten of de gemeente Rotterdam hier mee akkoord is gegaan. Want is zo'n op maat gemaakte krant, die twee keer zo vaak verschijnt, wel goedkoper (meer kostendekkend) dan de huidige variant? En waarom stopt de gratis verstrekking van de woonkranten bij de afhaalpunten met daarin alle beschikbare woningen? De SP-fractie vindt dat iedereen de krant gratis moeten kunnen blijven afhalen en dat de keuze van woningzoekenden niet beperkt moet worden binnen een aantal wijken omdat het op vier A4-tjes zou moeten passen.

U bent hier