h

Is er toekomstmuziek voor de PopUnie ?

20 juli 2011

Is er toekomstmuziek voor de PopUnie ?

Vandaag waren Querien Velter (ROOD) en Edwin de Voigt (fractie) op bezoek bij de Zuid-Hollandse PopUnie. De provincie wil bezuinigen op dit voor Rotterdam zo belangrijke popinstituut.

logo_popunie

De Zuid-Hollandse PopUnie behartigt de belangen van muzikanten en de popmuzieksector. De PopUnie is gevestigd in Rotterdam en uniek in zijn soort. Amateur muzikanten krijgen door de PopUnie de kans te spelen op Rotterdamse podia en vele (eigen) festivals. Directeur Martin Scheijgrond:''Een optreden is voor een band leerzamer dan honderd repetities." Organisatorisch en financieel zijn ze altijd op orde geweest. Nooit problemen gehad tijdens evenementen. De PopUnie heeft altijd voor een groot gedeelte, met fondsen en sponsors, hun broek weten op te houden. Maar zonder subsidie redden ze het niet.

Ook het idee van een Rotterdamse PopUnie werd geopperd. De gemeente Rotterdam moet dan natuurlijk wel bijspringen. Querien Velter:''Een van punten die ROOD in zijn plan heeft staan voor de Rotterdamse popsector, is die voor een overkoepelende poporganisatie. Een Rotterdamse PopUnie zou hier goed inpassen en wellicht de rol van zo'n organisatie op zich kunnen nemen."

U bent hier