h

"Zet ons niet buitenspel"

15 juni 2011

"Zet ons niet buitenspel"

Kinderen, ouders, schooldirecteuren, leraren en welzijnswerkers protesteerden vanmiddag voor het stadhuis. Zij wilden hiermee laten zien dat zij tegen het stopzetten van de subsidie voor de brede scholen zijn.

Vanmiddag werd in de commissievergadering de verdeling van subsidies voor de brede scholen besproken. Vele scholen hebben te horen gekregen dat zij na jaren hard werken geen subsidie meer krijgen. De aanvragen van de scholen zijn afgekeurd zonder dat de scholen weten waarom het is afgekeurd. Saskia Bishoff van Duo2002 en Gerard Dijkman van de Fridjof Nansenschool kwamen tijdens de commissie inspreken.

Gerard Dijkman en Saskia BishoffGerard Dijkman en Saskia Bishoff spraken in namens de gedupeerde scholen

Dijkman: “Namens 280 kinderen van onze school, maar ook namens die vele honderden, zo niet duizenden kinderen op al die andere gedupeerde scholen die nu buiten de boot dreigen te vallen, vraag ik de commissie om deze stopzetting van subsidies terug te keren.

De SP vindt dat vooral scholen met veel achterstandsleerlingen dit soort activiteiten juist heel hard nodig hebben.SP-raadslid Josine Strörmann: “ Juist buitenschoolse opvang met activiteiten die (mede) door de school worden bepaald, dragen bij tot betere leerprestaties”.

U bent hier