h

Vier de actie: 1 mei in De Machinist

2 mei 2011

Vier de actie: 1 mei in De Machinist

Zondag 1 mei werd de Dag van de Arbeid gevierd; de dag dat we vieren dat arbeiders door strijd de rechten hebben gekregen waarvan wij nu allemaal profiteren.
De SP-Rotterdam had voor deze gelegenheid in café De Machinist, een gezellige en vooral actieve avond georganiseerd met als thema 'Vier de actie'.

Verschillende Rotterdamse actievoerders waren aanwezig om te praten over de afgelopen, huidige en toekomstige acties. RET-ers, postbodes, schoonmakers, studenten en kunstenaars vertelden over de behaalde resultaten van het actievoeren en hun plannen voor toekomstige acties en stakingen.

publiek_1mei

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn riep op tot meer samenwerking tussen de linkse partijen en vakbonden. Samen moeten we één duidelijk signaal afgeven aan dit huidige afbraak-kabinet! Rotterdam moet nee zeggen tegen de bezuinigingen van het kabinet, vanuit de raad maar ook vanuit de stad: ACTIE!

leo_lamers
Ex-TNT'er Dhr Lamers samen met Leo de Kleijn over de acties bij TNT

Voorzitter van de SP-Rotterdam, Ineke Palm, presenteerde het boek 'Respect! Deze uitgave van het wetenschappelijk bureau van de SP gaat over de strijd van de schoonmakers. Schoonmaakster Christine nam samen met Said Afalah het eerste exemplaar in ontvangst.

boek_respect!
Ineke Palm reikt boek Respect! uit aan Christine en Said

ernst_1mei
Ernst Bemelmans van ROOD over actie hoger onderwijs

De muziek werd deze avond verzorgd door het muzikale duo Dirk en Tim en door Jeremiah & Quinnasystem van het nummer Stop de Kaalslag! De presentatie was in handen van Menno Smit.

dirk&tim
Dirk en Tim

j&q
Jeremiah & Quinnasystem

U bent hier