h

Crisis college: sociale kaalslag dreigt!

16 mei 2011

Crisis college: sociale kaalslag dreigt!

PvdA wethouder Dominic Schrijer is in zwaar weer terecht gekomen. De andere zeven wethouders en de PvdA-fractie willen
meer bezuinigen op de sociale werkvoorziening en op het armoedebeleid dan Schrijer verantwoord vindt. Volgens SP fractievoorzitter Leo de Kleijn dreigen Rotterdamse WSW-ers en mensen met een minimum inkomen de dupe te worden van het conflict op het stadhuis.

Leo de KleijnDe Kleijn: "De PvdA heeft bij de verkiezingen vorig jaar beloofd dat geen enkele Rotterdammer met de bezuinigingen van het stadsbestuur door de bodem zou zakken. Dominic Schrijer zegt nu terecht dat een sociale kaalslag in Rotterdam dreigt. De meerderheid van het college wil de uitgaven voor het armoedebeleid, zoals de langdurigheidstoeslag, de 65plus toeslag en de vrijstelling van lokale lasten halveren. Daarnaast wordt verder gesneden in de WMO en de schuldhulpverlening. Het siert Schrijer dat hij dat niet voor zijn rekening wil nemen."

De SP vindt het een grove schande dat de PvdA-fractie dit wel voor haar rekening lijkt te willen nemen. De Kleijn: "Blijkbaar vindt men daar koste wat het kost meebesturen belangrijker dan opkomen voor het behoud van solidariteit in de stad. Wat mij betreft is deze coalitie en dit college over en uit. De PvdA staat voor de keuze: solidariteit of sociale afbraak. De partij kan er ook voor kiezen de coalitie met de VVD en het CDA op te zeggen en om in plaats daarvan met de SP en GroenLinks verder te gaan."

U bent hier