h

SP: Bezuinigingen op speciaal onderwijs alarmerend

8 maart 2011

SP: Bezuinigingen op speciaal onderwijs alarmerend

Het kabinet is voornemens om te bezuinigen op (voortgezet) speciaal onderwijs. De SP-fractie was gisteren op bezoek bij de Mattheusschool voor speciaal onderwijs. Daar kreeg de fractie de doorberekening te zien van de door het kabinet voorgenomen bezuinigingen, een kwart van het budget van deze school wordt gekort. De SP vindt dit een zeer alarmerende toestand en wil hier zo snel mogelijk een grondige discussie over in de raad.

De situatie op deze school is een van de vele voorbeelden van de bezuinigingen op het speciaal onderwijs. De Mattheusschool gaat, als deze maatregel van het kabinet doorgaat, van een budget van 4 naar 3 miljoen euro per 1 augustus 2012. Dit zal voor de andere scholen voor speciaal onderwijs in Rotterdam niet anders zijn.

De SP-fractie wil, voorafgaand aan de bespreking, van de wethouder een brief ontvangen waarin hij aangeeft hoe hij deze bezuinigingen gaat voorkomen. SP-raadslid Josine Strörmann: "Ook kinderen in het speciaal onderwijs moeten toch alle kansen krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ik neem aan dat het college dit van harte met ons eens is".

U bent hier