h

Red de bieb!

18 februari 2011

Red de bieb!

Vandaag stond het actiecomité “Red de Bieb” op de markt van Schiebroek om handtekeningen op te halen voor het behoud van de Bibliotheken in Schiebroek en Hillegersberg. Het college in Rotterdam is voornemens om deze twee bibliotheken te sluiten, dit tegen de zin van de SP.

Nel Keus haalt handtekeningen op om de bied te redden.
Woordvoerder Nel Keus haalt handtekeningen op

Het actiecomité, bestaande uit verontruste bewoners en en gesteund door de bewonersorganisaties uit Hillegersberg-Schiebroek, basisscholen en de SP Rotterdam, voerden deze ochtend gesprekken met marktbezoekers over de dreigende sluiting van de twee wijkfilialen. Bijna iedereen zette enthousiast zijn handtekening, een aantal mensen bood spontaan hulp aan met het ophalen van de handtekeningen.

Nel Keus woordvoerder van het actiecomité: “We hebben vandaag ruim zeshonderd handtekeningen opgehaald en hebben nog vele handtekeningenlijsten bij de winkeliers en scholen liggen waar bewoners kunnen tekenen. Het is echt schandalig als beide bibliotheken verdwijnen omdat ze goed worden gebruikt en we er gewoon helemaal niets voor terug krijgen. Kinderen en ouderen worden geacht naar het centrum van Rotterdam te gaan als zij een boek willen lenen.”

Het actiecomité zal de handtekeningen gaan aanbieden aan wethouder Laan en dringend verzoeken om de wijkbibliotheek van Schiebroek en Hillegersberg open te laten.

Teken hier de petitie online!

Bezuiniging bibliotheek witte vlekken in Rotterdam voor lezers

U bent hier