h

Geslaagde Openbare Avond Ommoord

16 februari 2011

Geslaagde Openbare Avond Ommoord

Dinsdagavond woonden zo’n 45 mensen de avond bij die de actieve SP-leden in Prins Alexander hadden georganiseerd in de aanloop naar de verkiezingen. Ewout Irrgang, Tweede Kamerlid van de SP, hield een goed onderbouwd verhaal over de crisis en de bezuinigingen van het kabinet. Na de pauze werd er gesproken over de lokale thema’s.

Ewout

Irrgang begon de avond met een terugblik naar het ontstaan van de crisis: “Laten we eerst nog eens kijken wie de crisis heeft veroorzaakt, voordat we gaan discussiëren over wie hem mag betalen." Irrgang gaf aan dat de crisis zeker zware gevolgen heeft voor de Nederlandse economie en dat maatregelen daarom nodig zijn. Maar hij is het totaal niet eens met de keuzes die het huidige kabinet daarin maakt. Juist de mensen die de crisis niet hebben veroorzaakt, moeten het meeste bijdragen aan de oplossing ervan. Wel bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, maar de geplande invoering van een villabelasting (voor huizen boven een miljoen euro) trekt dit kabinet in. Uiteindelijk gaat het dus om politieke keuzes. Daarom besloot Irrgang zijn verhaal met een vurige oproep om op 2 maart een andere politieke keuze te maken dan het huidige kabinet.

Volle zaal

Het tweede deel van de avond was ingeruimd voor de Provincie. SP-kandidaat voor de Provinciale Staten Wiel Senden vertelde waar de provincie nu wel en niet iets over te zeggen heeft. Dit betreft vooral zaken als Ruimtelijk Ordening. Over de aanleg van de A13-A16, die vlak langs Ommoord gaat lopen, heeft het rijk weer het laatste woord. Phillip Eijsman van de Bewoners Organisatie Ommoord (BOO) gaf een update over die A13/A16. De bewoners georganiseerd in het 'Platform Regiopark Rottemeren A13-A16' maken zich zorgen om de aantasting van de groene zone in Rotterdam Oost. Ook zal de aanleg van de weg een verhoging van de geluidsoverlast en luchtverontreiniging geven in wijken als Ommoord en Hillegersberg. Eijsman ziet de weg liever helemaal niet komen. Maar als hij er toch komt, ziet hij het meeste heil in de zogeheten “Bos-variant”. Meer informatie over deze variant is te vinden op www.bvhbb.nl

U bent hier