h

Cultuur is een noodzaak! Stem 2 maart tegen de kaalslag!

2 februari 2011

Cultuur is een noodzaak! Stem 2 maart tegen de kaalslag!

In de aanloop naar de provinciale staten verkiezingen komt ROOD Rotterdam deze week in actie bij het Internationaal Film Festival en bij Poetryslam Rotterdam. Dit als protest tegen de kunst en cultuurafbraak die nu door kabinet Rutte wordt voorgesteld.

Flyer

De bezuinigingen op de kunst en cultuur sector en daar bovenop nog eens de BTW-verhoging naar 19 procent voor podiumkunsten is een van de thema’s waar de SP en ROOD komende maand Protest! tegen voeren. ROOD denkt dat deze plannen in Rotterdam extra hard zullen aankomen omdat afgelopen maanden is gebleken dat door gemeentelijke plannen verschillende instanties (o.a. het Rotterdams Volkstheater en het Onderwijsmuseum) in zwaar weer kwamen. Bovendien heeft Rotterdam de afgelopen jaren al te maken gehad met een kaalslag met betrekking tot de (pop)cultuur.

Poetry Slam

Als we volgend jaar weer willen genieten van een internationaal filmfestival, een groot poppodium in de binnenstad wensen en dit niet ten koste willen laten gaan van initiatieven zoals de Poetryslam, stem dan 2 maart tegen de afbraak, want cultuur is een noodzaak!

U bent hier