h

Dichters spreken woorden voor Gaza

9 januari 2011

Dichters spreken woorden voor Gaza

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, Rotterdamse Stadsdichteres Jana Beranová, de Woorddansers, Abdelkader Benali, Menno Smit, Edwin de Voigt en vele anderen dichten over (kinder)rechten in Gaza tijdens poëzie-avond Woorden voor Gaza. Sommigen op video of via Skype, anderen live op het podium. Dit evenement vindt plaats op donderdag 20 januari, een week voor Nationale Gedichtendag, in het Bibliotheektheater in Rotterdam.

Affiche Woorden voor GazaTijdens de avond zal via Skype live verbinding worden gemaakt met de jonge dichteres Abir Abiad in Gaza. De verbinding is meer dan een culturele uitwisseling op afstand. Deze zogenaamde ‘Gaza Live(s)’ sessie wil de illegale blokkade, die reizen onmogelijk maakt en Gazanen afsnijdt van de wereld, in ieder geval virtueel doorbreken. Ook vanuit Turkije, Italië, Spanje, Uruguay en El Salvador zullen dichters hun solidariteit met de kinderen van Gaza uitspreken.

De opbrengst van de avond is bestemd voor de Gaza Art Gallery, een kunstproject voor kinderen in de Gazastrook. Woorden voor Gaza wordt georganiseerd door het platform Rotterdam voor Gaza.

Kindertekening uit GazaRotterdam voor Gaza is een initiatief van maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen die elkaar vinden in de verontwaardiging over Israëlische de bezetting van de Palestijnse gebieden en de schending van het internationale recht en mensenrechtenverdragen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Door middel van verschillende acties worden contacten gelegd tussen inwoners van Rotterdam en de Gazastrook.

Na een succesvolle kunstveiling in 2009, die € 10.000 opbracht voor de El Wafa kliniek in Gaza, en een spetterend benefietconcert met Denise Jannah en Maghreb Mania in het WMDC in 2010, presenteert Rotterdam voor Gaza nu zijn eerste internationale poëzieavond.

Donderdag 20 januari 2011, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam. Entrée €10,-

Mmv: Ramsey Nasr, Jana Beranová, Abdelkader Benali, de Woorddansers, Tsead Bruinja, Marco Nijmeijer, Edwin de Voigt, Nasim Khaksar, Abir Abiad, Jantine Dijkstra, NV de Nieuwe Wanhoop, Claudio Pozzani, Gülsüm Cengiz, Hans Wap, Carlos Ernesto García, Luis Muñoz, Saúl Ibargoyen, Wans Wap, Menno Smit.

Rotterdam voor Gaza

U bent hier