h

Wereldarmoededag

19 oktober 2010

Wereldarmoededag

Zondag 17 oktober jl. was het Wereldarmoededag. Rosa, de Rotterdamse Sociale Alliantie, had natuurlijk een manifestatie georganiseerd. Gelukkig was er een goede opkomst. Je kan zien dat er nog heel wat Rotterdammers zijn die zich druk maken om armoede in deze stad.



Er was van alles te doen, mooie gedichten van de dichters van de Pauluskerk, een puike presentatie door Menno Smit 'de wandelende dichter' en uiteindelijk een prachtig toneelstuk van Formaat. Dit stuk viel in de categorie Participatief Drama, dus het hele publiek in de mooie kleine zaal van het Zuidpleintheater mocht meedoen. En dat deden ze zeker. Het ging over een man die financieel aan de grond zat door relatieproblemen en aanklopte bij zijn familie voor hulp. Wat mij op viel was dat veel reacties uit het publiek duidelijk vanuit de eigen, vaak niet zulke leuke, ervaringen werden gegeven.

Er was veel moedeloosheid over de ambtenaren, politiek en ook maatschappelijk werk, maar gelukkig waren er ook veel strijdbare reacties. Een mooie middag!

U bent hier