h

ROOD roept tijdens kroegentocht op voor Kunst&Cultuur demonstratie

23 oktober 2010

ROOD roept tijdens kroegentocht op voor Kunst&Cultuur demonstratie

Donderdagavond ging ROOD, jong in de SP, Rotterdam op kroegentocht om flyers uit te delen, posters te plakken en mensen uit te nodigen voor de manifestatie aankomende maandag op het stadhuis: Stop de Kaalslag van Kunst en Cultuur in Rotterdam!

Loes en Querien overtuigen mensen

ROOD merkte dat de actie al bij een hoop mensen bekend is, dus dat is goed nieuws! Hoe meer mensen er maandag naar de manifestatie op het stadhuis komen, hoe moeilijker het wordt voor de wethouder om drastische maatregelen te nemen in Rotterdam op het gebied van kunst en cultuur. Uit de horecagelegenheden op de Nieuwe Binnenweg, de Mauritsstraat en de Witte de Withstraat kwamen goede reacties en in alle kroegen waar we geweest zijn posters ophangen. En onder meer de Vagebond heeft aangeven met personeel bij actie aanwezig te zijn en verder ook nog zoveel mogelijk bezoekers op te roepen voor de actie. Uit de goede gesprekken die ROOD-leden vervolgens hadden met cafebezoekers in het centrum bleek wel hoe belangrijk kunst en cultuur is voor de stad.

Kom maandag om 16.00 ook naar het Stadhuis om te demonstreren tegen de kaalslag van de culturele sector in Rotterdam! En geniet tussendoor van geweldige artiesten.

U bent hier