h

Dubbel gepakt door Rutte en Schrijer

7 oktober 2010

Dubbel gepakt door Rutte en Schrijer

Ouderen met alleen AOW, gehandicapten, chronisch zieken en de tienduizenden Rotterdammers met een bescheiden inkomen betalen de komende jaren dubbel de rekening van de crisis. Dat is in een notendop de conclusie van SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn bij de presentatie van het collegeprogramma en de begroting voor 2011.

Een overzicht van de voorgenomen bezuinigingen van het PvdA-VVD-D66-CDA college maakt duidelijk waar de Kleijn op doelt. Op de WMO-voorzieningen wil het college twaalf miljoen bezuinigen. Dat betekent minder huishoudelijke hulp, een hogere eigen bijdrage en bijvoorbeeld het zelf betalen van een scootmobiel. Op de bijzondere bijstand, kindertoelage en toelage 65+ boekt het college een korting in van vele miljoenen. Ook de beloofde langjarige investeringen in de Rotterdamse wijken hangen aan een zijden draadje. De Rotterdamse bibliotheek wordt aangeslagen voor twee miljoen euro en een aantal wijkbibliotheken gaat in de college plannen verdwijnen.

Volgens de SP fractie wordt dit een college van stilstand en achteruitgang. Ronduit politiek onbehoorlijk is het schrappen van de overkapping van de 's Gravendijkwal. De gemeenteraad nam unaniem vier moties aan om een einde te maken aan dit verkeersriool.

De Kleijn: “De Rotterdamse PvdA zou zich de ogen uit de kop moeten schamen om zo'n onvervalst VVD-beleid aan de stad voor te leggen. Wethouder Schrijer zegt doodleuk dat hij wel kan leven met het rechtse kabinet. Hij zou een voorbeeld moeten nemen aan collega Freek Ossel uit Amsterdam.”

Ossel zei vandaag in de Volkskrant: “Wij geven 65 miljoen euro uit aan bestrijding van de armoede. Daar gaat geen cent van af. Nu niet en na 2011 niet. Met minder zakken we door de bodem van beschaafdheid.“

De SP-fractievoorzitter roept burgemeester Aboutaleb en de acht wethouders op in het geweer te komen tegen de kabinetsplannen. De Kleijn: “We zitten hier toch op het stadhuis voor de Rotterdammers, dus zeg ik: College, kom eens op voor Rotterdam!”

U bent hier