h

TNT: Jullie zijn overcompleet, tot ziens

24 september 2010

TNT: Jullie zijn overcompleet, tot ziens

Afgelopen woensdag kregen een vijftigtal postsorteerders van het TNT sorteercentrum aan de Terbregseweg te horen dat ze 'overcompleet' zijn en dat ze vrijdag hun pasje konden inleveren. Per maandag zijn ze niet meer welkom op de werkvloer. Om uit eerste hand de verhalen te horen van de postsorteerders stonden SP'ers vrijdagochtend om 6.00 aan de poort bij het sorteercentrum. "Hoe kan ik nou voor mijn gezin zorgen," vroeg een man zich af voordat de tranen in zijn ogen sprongen.

TNT

Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen was er ook bij: "We hebben veel mensen gesproken en ze waren natuurlijk allemaal verschrikkelijk boos en verdrietig." Een man die al 32 jaar in dienst is van de TNT was één van de ongelukkigen: "stank voor dank, dat is het."

Het dubbele aan het verhaal is wel dat TNT aan de ene kant postsorteerders als overcompleet aanduidt en tegelijkertijd via uitzendbureaus goedkopere en flexibele werknemers vraagt voor het sorteerwerk. Veel mensen gaven aan graag actie te willen voeren met de vakbond. Gesthuizen: "Het is van de zotte dat in Nederland wordt geaccepteerd dat mensen worden ontslagen om te worden vervangen door uitzendkrachten. De woede bij TNT'ers is voelbaar en dat is volkomen terecht!"

U bent hier