h

Volgend jaar weer eten en drinken mee naar Metropolis

27 augustus 2010

Volgend jaar weer eten en drinken mee naar Metropolis

De inname van eten en drinken aan de toegangspoort van het Metropolis-festival dit jaar was fout. Dat stelt het DB van de deelgemeente Charlois naar aanleiding van vragen hierover van de SP-Fractie.

Tot verbazing en irritatie van veel bezoekers werden plastic flessen met limonade en verpakt voedsel niet toegelaten op het festivalterrein en verdween dit in de kliko. Burgerraadslid in Charlois, Kees van den Tol: 'Ik vond het met die mensen bijzonder vreemd dat dit werd gedaan omdat op de site slechts werd gesproken over een verbod op glas, blik en alcohol. Ik bezoek dit festival al jaren en had dit nog nooit meegemaakt. Rotterdam is al ver doorgeschoten met het veiligheidsbeleid van diverse evenementen, maar als beveiligers hun eigen regels gaan stellen is het hek helemaal van de dam. Gelukkig vind het Dagelijks Bestuur van Charlois dit ook'.

Burgemeester Aboutaleb onderstreepte gisteren in de commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen nog eens dat het zeker niet de bedoeling is dat op festivals boterhammen en frisdrank van de bezoekers worden ingenomen. Hij overweegt dit vast te leggen in de vergunning voor het evenement.

De SP is tevreden met deze conclusies zal volgend jaar diverse festivals bezoeken, onder andere om te zien of het dan wel mogelijk is om eigen eten en drinken mee te nemen.

SP Charlois: niet zonder eten en drinken naar Metropolis

U bent hier