h

SP: Gemeente-info ook via migrantenzenders verspreiden

29 juni 2010

SP: Gemeente-info ook via migrantenzenders verspreiden

De SP wil dat de gemeente Rotterdam informatie over wetten en regels ook via migrantenzenders gaat verspreiden. Nu komt informatie vanuit de overheid maar bij een klein deel van de allochtone doelgroep aan.

Informatie over wetten, zoals de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Wet Werk en Bijstand, maar ook regelingen voor armoedebestrijding, komt slecht aan bij Rotterdamse migranten. Kennis van deze regels en regelingen maakt het gemakkelijker om mee te doen in de stad. SP-raadslid Josine Strörmann: “Dit is belangrijke informatie en moet dus voor iedereen toegankelijk zijn.”

De SP wil dan ook dat het college met een plan komt om informatie over dergelijke wetten en regelingen te verspreiden via de migrantenzenders. Strörmann: “Juist de radio- en tv-zenders lenen zich prima voor het verspreiden van dergelijke informatie. Ze spreken de doelgroep aan en worden goed beluisterd.”

Update: De motie, mede ondertekend door het CDA en de PvdA, die hiertoe opriep werd aangenomen. Leefbaar Rotterdam wilde er zeker van zijn dat de informatie slechts in het Nederlands wordt verstrekt. De SP vindt dat er maatwerk geleverd moet worden. Dat kan betekenen dat de informatie bij de ene zender in het Nederlands kan worden gegeven en in het andere geval in een andere taal uitgelegd moet worden.

U bent hier