h

Rotterdam, 10 mei 2004

4 mei 2010

Rotterdam, 10 mei 2004

Tomaat Gemeenteraad Tomaat
Buurten in de Wijken


Rotterdam, 10 mei 2004

Buurten in 'Centrum - kort verslag'

We begonnen in het Oude Westen in de Kogelvangerstraat met een afspraak met de directrice en andere medewerkers en managers
van o.a. het jongerenwerk en sociaal-cultureel werk van Stichting Wenk, Welzijn en kinderopvang.

Wenk is een fusie van vijf welzijnsorganisaties. Wenk gaat in de toekomst veel mensen met een id-baan verliezen. Ook waren zij de voorgangers van het Thuis Op Sraat project met het zogenoemde Pleinenwerk. Wenk werkte al met reïntegratie projecten voordat bijvoorbeeld Werkstad er mee aan de slag ging. Het centrum en vooral het oude Westen is ook vaak een soort van sociaal laboratorium. De samenwerking van de basisscholen in het oude Westen wil nog niet zo vlotten. De docenten zijn welwillend maar de besturen werken niet echt mee. Het duurt dus nog weel even voordat hier het Brede school concept van de grond komt.

Daarna liepen we naar de Batavierenstraat om het unieke educatief centrum de De Batavier te bezoeken. Wanneer ouders volwasseneneducatie is er kinderopvang terplekke. Er is een peuterspeelzaal, de Caleidoscoop, maar ook een moedergroep die bijvoorbeeld ook zomerkampen voor kinderen organiseert. Ze hebben een goede samenwerking met de Augustinus school. De Batavier moet zichzelf bedruipen.

Later op de middag hebben we gesproken met Bewonersorganisatie Cool bij de Schotse Kerk aan de Schiedamse Vest, waar SP lid Fred van der Meij zijn belastingadviezen geeft. Daarna een wandeling gemaakt door de mooie hofjes en de met kunst opgesierde straten. Ook hebben we de mooie buurttuin en de tuinman van Cool gezien.

We besloten de middag in wijkgebouw Odeon met een ledenbijeenkomst, daar aten we even een broodje met enkele leden uit het centrum en spraken we vooral over de veiligheid, die als je naar de veiligheid index kijkt er echt op vooruit is gegaan. De bewoners hadden een ander beeld. Sinds het Centraal Station is ‘leeg geveegd’ is er veel ellende naar het Oude Westen verhuisd.

Meer informatie:
Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Gemeenteraad of Buurten in de Wijken

U bent hier