h

1 Mei feest: Vier de actie!

23 april 2010

1 Mei feest: Vier de actie!

Vier de actie! Dat thema staat centraal op de 'Dag van de Arbeid' die de SP in Rotterdam volgende week zaterdagavond om 19.30 in Poppodium Exit gaat vieren.

De SP gaat in gesprek met de succesvolle schoonmakers over hun actie 'Schoon genoeg!' waarmee zij respect en betere arbeidsvoorwaarden vroegen – en kregen. Verder zullen er gesprekken zijn over wie de rekening van de crisis moet gaan betalen en zullen de Rotterdamse SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn en Sadet karabulut – Tweede Kamerlid namens de SP – de verkiezingscampagne in Rotterdam aftrappen. Er is muziek van Solooh & Barkley, met hun moderne uitvoering van 'de Internationale' en de avond wordt aan elkaar gepraat door Carrie.

1 Mei pamflet

De Rotterdamse SP organiseert ieder jaar een grote feestelijke bijeenkomst op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Dit jaar staat de avond in het teken van actie voeren. Zo zullen de schoonmakers, die maandenlang actie hebben gevoerd in het zonnetje gezet worden. Want gisteren - donderdag 22 april – konden zij hun staking beëindigen, omdat de werkgevers gezwicht waren voor de eisen van de schoonmakers. Zij vertellen waarom actie voeren nog steeds belangrijk is, en dat het tot het gewenste resultaat kan leiden. Verder zal de vraag 'Wie betaalt de rekening?' centraal staan, want er komen bezuinigingen aan, maar de vraag is of de veroorzakers van de crisis ook voor de crisis gaan opdraaien.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Aansluitend op het programma van de SP zal het kunstenaarscollectief De Fabriek in samenwerking met de Exit vanaf 21.00 een feest organiseren: The Communist Party.

U bent hier