h

Langs de deuren in Bloemhof

31 maart 2010

Langs de deuren in Bloemhof

In arme wijken was de opkomst bij de raadsverkiezingen veel lager dan in rijke wijken. In sommige buurten in Charlois en de Tarwewijk ging slechts 25 procent stemmen; in delen van Hillegersberg en Kralingen lag de opkomst boven de tachtig procent. Die sociaal-economische opkomstverschillen leiden ertoe dat flinke delen van de Rotterdamse bevolking onvoldoende in de politiek vertegenwoordigd zijn.

De SP doet daarom deze weken deur-aan-deur onderzoek in verschillende wijken, om van mensen te horen of ze gebruik hebben gemaakt van hun stemrecht en waarom wel of niet. Afgelopen zaterdag deed een groep SP'ers dat in Bloemhof.

Buurten in Bloemhof

Afdelingsvoorzitter Ineke Palm: "We hadden veel openhartige gesprekken aan de deur, op straat en in koffiehuizen. Veel mensen voelden zich tekort gedaan: ze hebben hun best gedaan, maar niet het gevoel dat ze mee kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Ze maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen, maar geloven vaak niet dat politici met mooie praatjes daar iets aan kunnen veranderen. De kloof tussen de politiek en de straat blijft erg groot. Dat is de grote uitdaging voor de SP de komende vier jaar: hoe zorgen we ervoor dat Rotterdammers hun lot in eigen handen nemen en dat hun beweging wordt gehoord?"

U bent hier