h

SP: gratis sporten tot 12 jaar

11 februari 2010

SP: gratis sporten tot 12 jaar

De SP wil dat kinderen tot twaalf jaar gratis kunnen sporten. Met een motie vraagt de partij vanmiddag om te onderzoeken hoeveel geld hiervoor nodig is en hoe het plan uitgevoerd kan worden.

Leo de Kleijn Een van de doelstellingen van het Rotterdamse sportbeleid is om kinderen en jongeren meer te laten sporten. De SP onderschrijft deze doelstellingen, maar weet ook dat veel ouders het geld niet hebben voor het lidmaatschap. Een van de manieren om de kinderen toch te laten sporten is door het aanbieden van een gratis lidmaatschap van een vereniging voor kinderen tot twaalf jaar. De SP wil dat onderzocht wordt hoe dit plan stadsbreed kan worden ingevoerd. SP-woordvoerder Leo de Kleijn: “Geld moet niet de drempel zijn om als kind lekker te kunnen sporten.”

Sport is belangrijk, vindt de SP. Kinderen kunnen hun energie kwijt, ontwikkelen zich motorisch en leren samenwerken, maar ook verliezen. Daarnaast kampt een groeiend aantal kinderen in de stad met overgewicht en bewegen helpt bij de bestrijding hiervan. De Kleijn: “Als je op jonge leeftijd te dik bent dan is het moeilijk later van je overgewicht af te komen, met alle bijbehorende problemen van dien.”

Update: de motie is aangenomen met steun van het CDA, Christenunie/SGP, enkele PvdA-raadsleden en Leefbaar Rotterdam

U bent hier