h

Marijnissen: coalitie met Wilders onmogelijk

25 februari 2010

Marijnissen: coalitie met Wilders onmogelijk

In een radio-interview laat SP-partijvoorzitter Jan Marijnissen geen twijfel bestaan over een coalitie met de SP en de PVV: de discriminerende standpunten van Wilders maken dat onmogelijk.

Veel mensen vragen zich in verkiezingstijd af wie met wie na de verkiezingen de stad en het land gaat besturen. Met wie wil de SP regeren, en met wie niet? Marijnissen zei daarover: “De heer Wilders discrimineert systematisch. Dat vinden wij zo ernstig, dat we nooit en te nimmer met zo'n opvatting kunnen leven in één coalitie. Wilders heeft zich gediskwalificeerd voor regeringsdeelname omdat hij systematisch discrimineert.”

Ook in Rotterdam zijn er zeer grote inhoudelijke verschillen tussen Leefbaar Rotterdam en de SP. SP-lijsttrekker Leo de Kleijn: "Leefbaar Rotterdam heeft over integratie ook standpunten die mijlenver van die van de SP afliggen. Leefbaar is ook op andere gebieden een erg rechtse partij: ze willen armoedebestrijding en voorzieningen in de wijken afschaffen; ze staan voor een veiligheidsbeleid dat bevolkingsgroepen zwart maakt in plaats van problemen aan te pakken bij de bron; en voor het slopen van tienduizenden betaalbare huurwoningen."

De SP wil graag een linkse coalitie, bijvoorbeeld met GroenLinks en PvdA. Dan kunnen we Rotterdam écht menselijker en socialer maken. Een stem op de SP op 3 maart is daarvoor de beste garantie. Stem op 3 maart op een partij waar je op 4 maart ook nog wat aan hebt: de SP!

Beluister hier het item met Jan Marijnissen

U bent hier