h

Heijplaters zijn leegstand spuugzat

24 februari 2010

Heijplaters zijn leegstand spuugzat

Bewoners van de Heijplaat trokken onlangs richting stadhuis, samen met SP’ers uit Charlois. Zij eisen van wethouder Karakus dat er nu eindelijk begonnen wordt met de nieuwbouw in Heijplaat.

Bewoners Heijplaat bezoeken Karakus

Al jaren zijn de Heijplaters de dupe van een verschil van mening tussen Woonbron en de gemeente Rotterdam. De gemeente wil eerst plannen zien en Woonbron wil eerst geld zien. Woonbron kan renovatie en nieuwbouw niet betalen, onder andere vanwege de strop met ss Rotterdam. Heel veel huizen in Heijplaat staan al jaren leeg. De bewoners zijn dit spuugzat. Door het getreuzel vrezen zij verdere leegloop van hun geliefde dorp.

PvdA-wethouder Karakus legde de bal wéér bij Woonbron, maar beloofde de bewoners er binnenkort op terug te komen – wat dat vlak voor de verkiezingen ook moge betekenen. SP-Charlois vindt dat Woonbron en de gemeente niet moeten tennissen met elkaar, maar de bal op de stip moeten leggen waar hij hoort: bij de bewoners van de Heijplaat. In de nieuwe deelraad van Charlois zal de SP opkomen tegen sloop van de samenleving en vóór snelle herbouw van sociale huurwoningen als sloop echt noodzakelijk is.

U bent hier