h

Jacht op huisjesmelkers weer geopend!

17 december 2009

Jacht op huisjesmelkers weer geopend!

ROOD, jong in de SP heeft gisteravond de jacht op de huisjesmelkers kracht bijgezet door twee potentiële winnaars van de titel "Huisjesmelker van het jaar" duidelijk te maken dat ze in de gaten worden houden. ROOD roept iedereen op om zijn slechte huisbaas te nomineren voor deze oneervolle titel. De verkiezing wordt georganiseerd om de gevolgen van de woningnood onder de aandacht te brengen.

ROOD-woordvoerder Vincent Vergeer: "Huisbazen vragen door de woningnood veel te hoge huren, doen niets aan onderhoud en vragen belachelijk hoge bemiddelingskosten. En in sommige gevallen stellen huisbazen zich erg agressief op. Deze misstanden dwingen ROOD ertoe om op zoek te gaan naar de ergste huisbaas of het meest malafide bemiddelingsbureau van Rotterdam." 

De gevel van Mijn Voordeel Makelaar ingeplakt
Mijn Voordeel Makelaar - Huisjesmelker van het jaar?

Woensdagavond maakten leden van ROOD alvast aan twee kandidaten duidelijk dat ze door ons in de gaten worden gehouden. De eerste woningbemiddelaar aan wie ROOD duidelijk wilde maken dat deze op de nominatie staat om de titel te ontvangen, was Direct Wonen. In Amsterdam is hun vergunning inmiddels al ingetrokken en ook in Rotterdam maken zij zich schuldig aan veel te hoge huren. Een kamer van enkele vierkante meters voor vijfhonderd euro is bij hen eerder regel dan uitzondering. Het doel was de gevel van het pand van Direct Wonen inpakken met leuzen. De actie werd binnen een paar seconden opgemerkt door de politie en daardoor moest de aftocht geblazen worden. De leden van ROOD lieten zich echter niet zo gemakkelijk uit het veld slaan en gingen op weg naar Mijn Voordeel Makelaar. Deze huisjesmelker maakt zich niet alleen schuldig aan extreem hoge huren en achterstallig onderhoud, maar daarnaast gedragen zij zich ook nog eens enorm agressief richting hun huurders. Deze tweede poging slaagde wel, en ondanks dat de voorbereide posters niet op maat gemaakt waren voor deze gevel, zal de eigenaar van dit bedrijf onze waarschuwing ontvangen hebben en hopelijk op korte termijn zijn leven gaan beteren.

De gevel van Mijn Voordeel Makelaar beplakken
Het inplakken van de gevel van Mijn Voordeel Makelaar

ROOD blijft de komende maand op zoek gaan naar nog meer kandidaten en roept iedereen op om zijn malafide huisbaas of bemiddelingsbureau te nomineren op de speciale website - www.huisjesmelkervanhetjaar.nl -  of door een e-mail te sturen naar roodrotterdam@sp.nl. Alle tips die wij krijgen zullen we onder de loep nemen en in januari zullen we alle kandidaten bekendmaken. Uit die kandidaten zullen vervolgens de drie ergste huisjesmelkers worden genomineerd, zij zullen onderling uitmaken wie de titel "Huisjesmelker van het jaar" een jaar lang mag dragen.

Banner website

Nomineer jouw huisbaas
ROOD, jong in de SP, Rotterdam

U bent hier