h

Voorstel Rotterdampas voor 18-jarigen overgenomen

13 november 2009

Voorstel Rotterdampas voor 18-jarigen overgenomen

De gemeenteraad heeft het voorstel van de SP-fractie overgenomen om alle jongeren die achttien worden voor een jaar een gratis Rotterdampas te geven. Daarnaast wil de SP dat de jongeren aangemoedigd worden om de Rotterdampas de jaren erna te behouden. SP-fractievoorzitter Theo Çoskun: “Iedere jongere moet de kans krijgen de culturele rijkdom van Rotterdam te verkennen en tot de verbeelding te spreken.”

Met de Rotterdampas kunnen mensen gratis of met korting culturele voorzieningen zoals musea in Rotterdam bezoeken. Een aantal jaar geleden kregen jongeren die achttien werden al eenmalig deze pas, maar de SP vindt dat alle achttienjarigen nu en in de toekomst de pas moeten krijgen. Het is van belang dat jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met de cultuur in Rotterdam. Çoskun: “Na een jaar gratis kennismaking met de pas hopen we dat jongeren langer en meer gebruik maken van het Rotterdams cultuuraanbod.”

U bent hier