h

Buurten in Pendrecht: onderhoud en veiligheid

9 november 2009

Buurten in Pendrecht: onderhoud en veiligheid

Op 3 november gingen SP’ers langs de deur in Pendrecht. Bij de Oldegaardeflats moet er veel gebeuren om de boel leefbaar te houden. Leden van de kerngroep Charlois, bestuursleden van de afdeling en leden van de Rotterdamse raadsfractie gingen samen met SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt op buurtavontuur in Pendrecht: buurten in de avonduren. De ZO-krant werd uitgedeeld en met de simpele vraag: ‘hoe gaat het in de buurt?’ hoort de SP uit de eerste hand wat er goed en slecht gaat in de buurt. Ook verzamelden de SP’ers handtekeningen voor de volkspetitie 65 blijft 65

SP Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt in Pendrecht
SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt in gesprek met een bewoner

Niet veilig
Met de steekpartij met dodelijke afloop de avond ervoor, kwam het gesprek in de buurt van Oldegaarde al snel op veiligheid. Bewoners van de Oldegaardeflats gaven aan zich niet veilig te voelen – en dat waren de mensen die open durfden te doen. Probleem is bijvoorbeeld dat de portiekdeuren dag en nacht open zijn. Hierdoor kan iedereen de flatgebouwen binnenlopen. Enkele bewoners legden een verband met het slechte onderhoud. Doordat de bel aan de hoofdingang het meestal niet doet, maken bewoners zélf de deur onklaar. Anders kunnen zij geen bezoek ontvangen. Reparaties van bellen, maar ook van kapotte verlichting op de galerijen, duurt in sommige gevallen maanden. Met een aantal bewoners is een afspraak gemaakt om verder uit te zoeken wat er gedaan kan worden.

Tekenen 65 blijft 65 Pendrecht
Deze bewoonster tekent gráág de petitie 65 blijft 65

‘Soft’ is ook hard
De SP vindt dat onveiligheid moet worden aangepakt. Dat betekent dat ook de óórzaken van onveiligheid keihard moeten worden aangepakt. De bezuinigingen op de politie moeten van tafel; er moeten niet minder maar méér politieposten in de buurt komen. Ook goede jongerenvoorzieningen, betere een-op-eenbegeleiding van mensen met problemen en de strijd aangaan tegen slecht onderhoud, dragen bij aan meer veiligheid. Het doet er niet toe wat ‘soft’ is, en of het linkse of rechtse hobby's zijn: een harde aanpak is een aanpak die resultaat heeft.

Buurtavontuur Oldegaardeflats
Buurten in de Oldegaardeflats

De SP gaat geregeld langs in de Rotterdamse buurten. Niet alleen in verkiezingstijd! Op deze manier spreken we met actieve én met nog-niet-actieve bewoners. Het hele jaar door praten met Rotterdammers, samen met ze in actie komen: dat is hoe de SP werkt. Vorig jaar kwam de SP ook buurten in Pendrecht en deze zomer was er nog een Buurt check-up.

Weten wanneer de SP langskomt, of wilt u als SP-lid ook meebuurten? Kijk op de buurten in de wijken-agenda.

Nabespreken Buurtavontuur Pendrecht
Nabespreken en vervolgplannen maken, met een kop koffie in buurtcentrum de Middelburcht.

U bent hier