h

ROOD zet voedselbank voor studenten op

22 oktober 2009

ROOD zet voedselbank voor studenten op

Woensdag zette ROOD, jong in de SP, Rotterdam een voedselbank op. Op het terrein van de Erasmus universiteit werd op ludieke wijze aandacht geraagd voor de bezuinigingen die het hoger onderwijs keer op keer treffen.

Na de harde knip, het verhogen van de collegegelden, het onbetaalbaar maken van een tweede studie en het bevriezen van de studiefinanciering; overweegt Minister Plasterk nu om de studiefinanciering af te schaffen. De ambitie van het huidige kabinet om Nederland tot de top vijf kenniseconomie�n van de wereld te laten behoren, lijkt alleen maar een loze kreet.

In Frankrijk zijn op sommige universiteiten al voedselbanken ingericht, omdat studenten niet meer kunnen rondkomen. ROOD wil geen Franse toestanden in Rotterdam en roept studenten op om in actie te komen tegen de bezuinigingen. Als ludiek protest werden Franse lekkernijen uitgedeeld. De reacties waren eerst verbaasd, maar na wat uitleg en een pamfletje deelde het overgrote deel van de studenten onze bezorgdheid.

ROOD zal de komende tijd regelmatig actie voeren tegen de bezuinigingen die het hoger onderwijs treffen. Wil je een keer meedoen of wil je weten waar ROOD precies voor staat, neem dan contact op met Vincent Vergeer: (06) 81 15 98 98 of vincentvergeer@gmail.com

U bent hier