h

Veel steun '65 blijft 65'-actie bij moskeeën

25 september 2009

Veel steun '65 blijft 65'-actie bij moskeeën

De SP ontmoet veel steun voor de actie '65 blijft 65', ook onder de Rotterdamse moskee-gangers. Men ondertekent gretig de petitie en werft bij vrienden en kennissen om hetzelfde te doen. Kritiek is er ook: iedereen zou veel meer z'n best moeten doen om de PVV te bestrijden.

In gesprek bij de moskee
SP-actievoerder Fred van der Meij in gesprek met enkele moskeegangers over de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar.

Vandaag na het middaggebed stond er weer een ploeg SP'ers bij een van de Rotterdamse moskeeën, ditmaal bij die in de Van Citterenstraat. Dit is de derde vrijdag dat we bij een moskee staan en elke keer is er veel steun voor de actie. Veel mensen hebben al veertig jaar hard gewerkt en zijn met 65 jaar - vaak al eerder - heel erg toe aan de AOW. Mensen zetten dan ook gretig hun handtekening en wijzen andere moskeegangers er op dat ze mee moeten doen.

Vaak wordt ook gevraagd handtekeningenlijsten achter te laten om mensen te kunnen laten tekenen. Een aantal mensen had ook een handtekeningenlijst in de brievenbus gehad en beloofde ermee aan de slag te gaan.
De mensen vinden in het algemeen dat de Kamerleden veel harder aan de slag moeten tegen dit kabinetsbeleid en dan met name de gedachtegang van de PVV.

De teller van de actie '65 blijft 65' staat in Rotterdam inmiddels op 3119. Samen met de afdelingen in de Rijnmond hebben we afgesproken te gaan voor 10.000 handtekeningen in de regio. Deze strijd moeten we winnen.

Wilt u een vrijdag mee naar de Moskee? Geef u dan op bij Ineke Palm, ipalm@sp.nl of (06) 511 11 073. Zie op de agenda hiernaast op welke plaatsen nog meer handtekeningen voor de actie worden opgehaald.

Luister en zie het nummer '65 jaar, trillend op m'n benen'
65blijft65.nl

U bent hier