h

Koop geen Israelische Apartheid

10 september 2009

Koop geen Israelische Apartheid

Op 24 en 25 september zijn er landelijke boycotdagen tegen de verkoop van Israelische levensmiddelen bij Albert Heijn. In twintig steden in Nederland staan die dagen actievoerders bij marktleider Albert Heijn om klanten te vragen via een protestkaart hun verontwaardiging uit te spreken over het feit dat AH levensmiddelen verkoopt die veelal zijn geteeld op van de Palestijnen gestolen grond, met gestolen water, terwijl Israel export van Palestijnse producten tegenhoudt. Met de kaart vragen ondertekenaars AH de producten niet meer te verkopen tot Israel zich aan bepalingen van het internationale recht houdt.

streepjescode_IsraelDe actie is een initiatief van het Nederlands Palestina Komitee en een aantal andere landlelijke en lokale vredesbewegingen in Nederland en moeten uitgroeien tot een langer lopende actie. De actiedagen in Rotterdam worden georganiseerd door de SP Rotterdam en het Palestina Komitee Rotterdam.

We willen met zoveel mogelijk mensen op donderdag 24 en vrijdag 25 september ´s middags en ´s avonds bij verschillende filialen van AH in de stad staan staan.
Info en opgeven bij Christine de Vos: cdevos@tomaatnet.nl of (06) 51 40 75 00

U bent hier