h

C2000 moet héél Rotterdam dekken

28 september 2009

C2000 moet héél Rotterdam dekken

Gisterenavond was in de uitzending van Zembla te zien dat er nogal wat schort aan het C2000-netwerk. Het communicatiesysteem voor de hulpdiensten faalt (zoals bij de rellen in Hoek van Holland) of de dekking laat te wensen over, zoals in Pernis. De SP wil donderdag in de raad van het college weten wat het gaat doen om de problemen op te lossen.

SP-fractievoorzitter Theo CoskunIn de uitzending kwam aan het licht dat met het systeem niet heel Nederland wordt gedekt. In het gebied rond Pernis zijn de hulpdiensten niet in staat met elkaar via C2000 te communiceren. SP-fractievoorzitter Theo Coşkun: “Rondom Pernis is juist veel risicovolle industrie gevestigd. Je wil niet denken aan wat er gebeurt als zich bij een van die bedrijven een calamiteit voordoet en de brandweer kan het ziekenhuis niet laten weten hoeveel wagens ze moeten sturen.”

In de uitzending kwam ook naar voren dat in een groot aantal gebouwen de zogenaamde binnenhuisdekking niet op orde was. Te denken valt aan ziekenhuizen en winkelcentra maar ook andere plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals de Kuip en Ahoy. Coşkun: “Hulpverleners moeten blind kunnen vertrouwen op hun communicatiesysteem, dus ik wil weten wat het college gaat doen om druk te zetten op de minister van Binnenlandse Zaken om deze problemen te verhelpen.”
 
Eerder dit jaar ondersteunde de SP bewoners aan de Essenburgsingel in hun protest tegen het plaatsen van een C2000-mast aan de Suze Groeneweglaan. Coşkun: “Wij steunden dat protest niet omdat we tegen een communicatiesysteem van de hulpdiensten zijn, maar omdat de minister de bewoners voor een voldongen feit stelde en heel arrogant haar zin doordrukte.”

Arrogantie Ter Horst reden voor heisa rondom C2000-mast

U bent hier