h

Arrogantie Ter Horst reden voor heisa rondom C2000-mast

9 juni 2009

Arrogantie Ter Horst reden voor heisa rondom C2000-mast

Vanmorgen werd de blokkade opgeheven die het actiecomité 'Hier past geen mast' en twee Rotterdamse raadsleden hadden opgeworpen tegen de bouw van de C2000-mast aan de Suze Groeneweglaan. Dat gebeurde op lompe wijze door de politie en had volgens SP-raadslid Leo de Kleijn, die vastgeketend aan een bouwkraan had gezeten, niet nodig geweest. SP-fractievoorzitter Theo Coşkun heeft vragen aan burgemeester Aboutaleb aanstaande donderdag over het politie-optreden.

impressie C2000-mast

Vanmorgen blokkeerden de bewoners de start van de bouw van de mast, onder andere door zich vast te ketenen aan de hekken rondom de bouwplaats en de bouwkraan. SP-raadslid Leo de Kleijn deed met de actievoerders mee. Volgens hem had de hele blokkade voorkomen kunnen worden: “De bewoners hebben een alternatieve locatie voor de mast bij de minister van Binnenlandse Zaken aangedragen. Ter Horst had alleen maar hoeven toezeggen dit alternatief door een onafhankelijk instituut te laten onderzoeken, dan had deze hele heisa niet nodig geweest.”

Na een een paar uur protest hief de politie de blokkade met veel aplomb op: een omstander werd door vier man hardhandig tegen de grond gewerkt. Anderen werden woest weggeduwd om agenten met arrestanten door te laten. Coşkun: “Deze bewoners hebben al die tijd in redelijkheid tegen de mast geprotesteerd: door serieus alternatieven aan te dragen en met een ludieke camping op de bouwplaats. Is het dan nodig om met zoveel machtsvertoon de blokkade op te heffen alsof het de grootste criminelen zijn? Burgemeester Aboutaleb moet bij de minister opkomen voor de inwoners van zijn stad in plaats van politie op ze af te sturen."

Kleine toezegging minister in spoeddebat over C2000
C2000-mast: Guusje de macht, de bewoners het gelijk
Actiewebsite Hier past geen mast

U bent hier