h

Stel je kandidaat voor de raad!

29 juni 2009

Stel je kandidaat voor de raad!

Deze zomer wordt het concept-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen geschreven. En vanaf nu kunnen alle leden van de SP afdeling Rotterdam zich kandidaat stellen voor een plek op de lijst voor de raadsverkiezingen. Hieronder lees je meer over het hoe en wat.


Kandidatenlijst

Affiche raadsverkiezingen 2006Alle leden van de SP afdeling Rotterdam kunnen zich vanaf nu tot en met 30 augustus kandidaat stellen voor een plek op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat kan door een brief te sturen naar Ineke Palm, Bergse Rechter Rottekade 140, 3051 AC Rotterdam of per e-mail naar ipalm@sp.nl. Stuur een motivatie en kort CV mee. In verband met de planning van de kandidatencommissie en het mogelijk volgen van een cursus, worden kandidaten opgeroepen zich zo snel mogelijk te melden.

In en na de zomer voert een kandidatencommissie gesprekken met iedereen die zich kandidaat heeft gesteld. Deze commissie bestaat uit Ineke Palm, Liesbeth Hoogenboom, Nel Keus, Henk Freeling, Diederik Olders en Tugba Karabulut. Begin oktober doet de commissie een voordracht voor de lijst aan het bestuur, dat een definitieve voordracht aan de ledenvergadering voorlegt. De ledenvergadering van zondag 15 november stelt de kandidatenlijst uiteindelijk vast. Kandidaten die niet voorgedragen worden, krijgen de ruimte hun kandidatuur te handhaven en op de ledenvergadering toe te lichten.

Bij het bepalen van de voordracht letten kandidatencommissie en bestuur op een aantal zaken. Een goede kandidaat:

  • is lid van de SP en bij voorkeur al enige tijd actief
  • onderschrijft de ideologie van de SP en kan deze vertalen in concrete actiepunten, zowel parlementair als buitenparlementair
  • weet wat er in de stad gebeurt en is gemotiveerd en in staat een bijdrage leveren Rotterdam menselijker en socialer te maken
  • kan goed samenwerken in een fractie, én goed zelfstandig initiatieven nemen
  • onderschrijft het adagium 'geen fractie zonder actie'
  • is bereid scholing te volgen en zijn/haar eigen kennis weer aan anderen over te dragen
  • is in staat en bereid voldoende tijd aan het raadswerk te besteden (20 uur per week voor de raad, exclusief afdelingsactiviteiten en acties)
  • is representatief en zich bewust van zijn/haar voorbeeldfunctie
  • gaat akkoord met de spelregels van de SP: onderschrijft de afdrachtregeling, en zal zijn/haar zetel ter beschikking stellen als de ledenvergadering dat verzoekt

Programma

Het concept-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt geschreven onder verantwoordelijkheid van het afdelingsbestuur. Het bestuur zal de huidige fractie en deskundige leden inschakelen om tot een goed programma te komen. Leden of maatschappelijke organisaties die nu al concrete inbreng willen leveren op bepaalde thema's kunnen terecht bij Kevin Levie (06-48 19 76 68 of klevie@sp.nl).

Het bestuur wil het eerste concept van het programma eind september presenteren. In oktober worden een aantal verdiepende bijeenkomsten per thema georganiseerd voor leden en andere betrokkenen uit de stad, om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen mee te denken over het programma en hun deskundigheid op concrete onderwerpen in te zetten. Uiteindelijk stelt de ledenvergadering van 15 november het programma definitief vast.


U bent hier