h

SP laakt ruime pensioenvoorziening Boekhoud

16 juni 2009

SP laakt ruime pensioenvoorziening Boekhoud

De heer Boekhoud, bestuursvoorzitter van het Albeda College, treedt af. Wel blijft hij nog drie jaar adviseur voor de school en krijgt een aanvulling waardoor hij tot zijn pensioen nog 750.000 euro meekrijgt. SP-raadslid Josine Strörmann: “Het Albeda heeft flinke financiele problemen gehad, er zijn mensen ontslagen. Gezien deze tekorten is het vreemd dat de heer Boekhoud zo'n ruime pre-pensioenregeling krijgt. Ik heb daar donderdag in de raad wel wat vragen over aan de wethouder.”

SP-raadslid Josine StrörmannDe tekorten bij het Albeda ontstonden door de invoering van de nieuwe Inburgeringswet: deze zat bureaucratisch in elkaar waardoor de de inburgeringsklassen lange tijd leeg stonden.

Boekhoud verdient vanaf volgend jaar bij elkaar ruim 7,5 ton. Hierin zit een extra pensioenbijdrage van 340.000 euro verwerkt. Over drie jaar, als zijn adviseursrol erop zit, kan hij zo met vervroegd pensioen. Strörmann: “Leg dat maar eens uit aan al die mensen die straks van CDA-minister Donner tot hun 67ste jaar moeten doorwerken!”

U bent hier