h

Stop tijdelijke verhuur Bloemfonteinbuurt

25 februari 2009

Stop tijdelijke verhuur Bloemfonteinbuurt

Woningcorporatie Vestia moet afzien van het actief uitverhuizen van bewoners en het tijdelijk verhuren van woningen in de Bloemfonteinbuurt. Zij wil de 279 woningen tijdelijk verhuren om de panden op termijn te kunnen slopen. De SP vindt juist dat Vestia met de bewoners en de deelgemeente om de tafel moet gaan om plannen te maken die in het belang zijn van de zittende bewoners.

protestaffiche_bloemfontijn

Onlangs kreeg Vestia opnieuw toestemming om panden in het complex tijdelijk te verhuren en huidige bewoners uit te verhuizen. “Ten onrechte,” stelt SP-raadslid Leo de Kleijn, “dat mag alleen als Vestia een redelijke termijn kan geven waarop ze aan de slag gaat met de woningen en als de woningen leeg staan. Tweehonderd huizen in de Bloemfontijnbuurt zijn normaal verhuurd. Ik wil dan ook van wethouder Karakus weten hoe het kan dat die vergunning toch is verlengd.”

De SP-fractie vindt dat de verbetering van de Bloemfonteinbuurt gebaat is bij het vlot trekken van goed overleg tussen de bewoners, Vestia en de (deel)gemeente. De Kleijn: “De beste manier om dat te bereiken is als Vestia stopt met actief uitverhuizen en afziet van de verlenging van de vergunning voor tijdelijk verhuur. De bewoners van de 57 panden die nu een tijdelijk huurcontract hebben, zouden een vast contract moeten krijgen.”

Huurders met een tijdelijk huurcontract dat ten onrechte verleend is, hebben ondanks dat geen wettelijke huurbescherming. De Kleijn: “Dat is onacceptabel en ik wil dan ook weten wat de wethouder daar aan gaat doen.”

SP-motie steekt stokje voor sloop Bloemfonteinbuurt

U bent hier