h

Rotterdamse SP'ers delen 'Solidair'-kranten uit

6 februari 2009

Rotterdamse SP'ers delen 'Solidair'-kranten uit

Op vrijdagochtend 6 februari waren Rotterdamse SP'ers al vroeg het bed uit voor het uitdelen van de 'Solidair'-krant. In dit nummer wordt, onder andere, het antwoord van de SP op de kredietcrisis uiteen gezet.

SP'ers delen bedrijvenkrant uit bij Shell Pernis

Bij de poorten 5 en 14 van Shell in Pernis werd de bedrijvenkrant van de SP in alle vroegte door vrijwel iedereen positief ontvangen. In dit nummer worden onder andere voorstellen gedaan om weerstand te bieden aan de huidige kredietcrisis en een volgende te voorkomen. Zo moeten onder meer de regels en het toezicht fors aangescherpt worden, de doorgeslagen aandeelhoudersmacht teruggedraaid en de perverse bonussencultuur afgeschaft. Bovendien moet er een parlementaire enquête komen naar aanleiding van de kredietcrisis.

SP-actievoerder Lot van Baaren stond ook voor dag en dauw aan de bedrijfspoort: "De reflecterende letters op de hesjes 'HIER is de SP' waren wel nodig in het donker. Evenals een dikke SP-jas, want warm was het niet en helaas begon het ook nog te regenen. Maar gezellig was het wel!"

In de krant staan verder verhalen over SupPack, een bedrijf dat na lange strijd in handen kwam van het gezamenlijk personeel, een interview met SP-woordvoerder sociale zaken Paul Ulenbelt over arbeidsmigratie en de ontmaskering van de fabel dat onze AOW onbetaalbaar zou worden.

Solidair, de bedrijvenkrant van de SP (PDF)
Mee uitdelen? Geef je op bij Lot van Baaren

U bent hier