h

Rotterdam kan Hulman de helpende hand toesteken

7 januari 2009

Rotterdam kan Hulman de helpende hand toesteken

SP-raadslid Leo de Kleijn wil dat Rotterdam de onverkoopbare woning van oud-wethouder Stefan Hulman opkoopt en verhuurt als sociale huurwoning. Een onafhankelijk taxateur moet de verkoopwaarde bepalen waarna de deal gesloten kan worden en Hulman uit de brand is.

SP-raadslid Leo de Kleijn De Kleijn: “Dat Hulman zijn Rotterdamse appartement niet verkocht weet te krijgen laat zien dat er nogal wat schort aan het woonbeleid waarvan Hulmans eigen VVD altijd een groot voorstander is geweest. Een duur en luxe appartement in het centrum van de stad blijkt onverkoopbaar en staat al meer dan een jaar leeg. Van datzelfde type woningen wil de gemeente er nog duizenden meer neerzetten.” De Kleijn ziet in dit incident het zoveelste bewijs dat het tijd is om de koers te verleggen en te kiezen voor de bouw van meer goede en betaalbare woningen voor de Rotterdammers. Nieuwe plannen voor dure nieuwbouw zouden dan ook aangepast moeten worden.

Hulman is nu burgemeester van Den Helder en kwam in dusdanige financiële problemen dat de gemeente hem een vergoeding van 3200 euro bruto per maand voor zijn woonlasten toekent. Dat voornemen leidde in de Noord-Hollandse gemeente tot groot ongenoegen. De Kleijn wil met zijn voorstel vier vliegen in één klap slaan: “Hulman is verlost van zijn politieke problemen, de gemeente Den Helder kan het geld aan betere zaken besteden, in Rotterdam is er weer een stukje minder leegstand en een woningzoekend Rotterdams gezin krijgt op korte termijn de beschikking over een prachtige woning.”

U bent hier