h

Waterfront-publiek moet de ruimte krijgen

16 december 2008

Waterfront-publiek moet de ruimte krijgen

Waterfront
De SP-gemeenteraads- fractie diende tijdens de raadsvergadering van dinsdag 16 december een motie in voor het Waterfront-publiek. De SP wil dat het publiek van het huidige Waterfront bediend blijft na de fusie met poppodium WATT. De motie werd aangenomen. Wethouder Grashoff (cultuur) gaat er op toe zien dat het Waterfront-publiek krijgt wat hen beloofd wordt; een gelijkwaardige muziek-programmering en ruimte voor kleinere en meer alternatieve bandjes.

Vorige week is er met wethouder Grashoff een akkoord bereikt over de redding van WATT en de fusie met poppodium Waterfront. Afgelopen dinsdag werd het onderhandelaarsakkoord en de fusie besproken in de gemeenteraad.

SP-fractievoorzitter Theo Coskun: ‘Er moeten in Rotterdam ruimtes beschikbaar blijven voor het publiek van het huidige Waterfront, zij moeten niet de dupe worden van de fusie. De fusie van WATT en Waterfront moet juist leiden tot een versterking en niet tot een verschraling van de Rotterdamse popsector’.

U bent hier