h

Rotterdamse Surinamers bij Kamerdebat Suriname

19 december 2008

Rotterdamse Surinamers bij Kamerdebat Suriname

Uit alle kanten van het land kwamen woensdag 17 december zo'n 160 Surinaamse Nederlanders naar de Tweede Kamer. Bijna de helft van hen kwam uit Rotterdam, waar de SP de zondag ervoor een kennismakingsbijeenkomst had georganiseerd. Het was zo druk dat er zelfs een extra zaal moest worden ingeruimd.

Het debat ging over de toekomst van de band tussen Nederland en Suriname. Veel verschillende aspecten kwamen aan de orde, bijvoorbeeld het AOW-gat waar veel ouderen mee kampen, en de veel te hoge vliegtarieven tussen Amsterdam en Paramaribo. De SP ontvangt ook nog steeds veel klachten over onaanvaardbare behandeling van reizigers bij de 100%-drugscontrole op Schiphol. Daarnaast vroeg SP-Kamerlid Harry van Bommel aandacht voor de rechten van Surinaamse ouderen die na hun pensioen in Suriname willen gaan wonen. Verschillende van die onderwerpen komen de komende tijd opnieuw in de Tweede Kamer terug.

De SP-krant 'Samen verder' (PDF)
Harry van Bommel tijdens Surinamebijeenkomst: “Laat van u horen!” (09-12-2008)

U bent hier