h

Rotterdamse politiek roept op: protesteer tegen aanval Gaza

30 december 2008

Rotterdamse politiek roept op: protesteer tegen aanval Gaza

De Rotterdamse afdelingen van SP, PvdA, GroenLinks, D66, het Palestina Komitee Rotterdam en diverse andere organisaties roepen Rotterdammers op vrijdagavond te protesteren tegen de grootschalige bombardementen op de Gazastrook die afgelopen weekend begonnen. De organisatoren vinden dat de Nederlandse regering het geweld tegen de Palestijnse bevolking ondubbelzinnig moet veroordelen. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen heeft dat tot dusver niet willen doen, in tegenstelling tot de VN-Veiligheidsraad.

Sinds het begin van de bombardementen op de dag na kerst zijn in Gaza honderden doden gevallen, waaronder veel kinderen. Meer dan duizend gewonden liggen in ziekenhuizen die nauwelijks nog medicijnen hebben. De bevolking collectief en zonder onderscheid straffen is in strijd met alle internationale verdragen. Rotterdammers wordt daarom opgeroepen op vrijdag 2 januari om 19.00 naar het Beursplein te komen om hun stem te laten horen tegen het geweld en de halfslachtige houding van de Nederlandse regering.

De oproep wordt ondersteund door de SP Rotterdam, PvdA Rotterdam, Doorbreek de Stilte (PvdA), GroenLinks Rotterdam, D66 Rotterdam, Palestina Komitee Rotterdam, Stichting Palestina, Nederlands Palestina Komitee (NPK), Een Ander Joods Geluid, Palestijnse Gemeenschap Nederland (PGN), PPMS, Al Awda, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) en Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR).

Lees hier de volledige oproep
Download de oproep als PDF

U bent hier