h

SP wil steun voor allerarmste Rotterdammers

14 november 2008

SP wil steun voor allerarmste Rotterdammers

In Rotterdam dreigt maar liefst 7,7 procent van de huishoudens - ruim 22.000 - hun schulden niet meer te kunnen aflossen. De SP deed vanavond bij de behandeling van de begroting dan ook een aantal voorstellen om ervoor te zorgen dat deze mensen snel geholpen kunnen worden. De wethouder en de rest van de raad leek er weinig oren naar te hebben.

SP-raadslid Josine StrörmannSP-raadslid Josine Strörmann: ‘Het college trekt wel extra geld uit voor schuldhulpverlening, maar toen ik in de commissie aangaf dat het bedrag te mager was, schrok ik me een ongeluk van het antwoord van PvdA-wethouder Kriens. Mensen moesten eerst maar wat verder in de problemen komen, dan zouden ze pas echt gemotiveerd zijn om wat aan hun financiële problemen te doen.’

De SP wil dat het college 3 miljoen euro extra uittrekt om personeel aan te nemen om mensen te helpen bij het wegwerken van hun schulden. Daarnaast moet het formulieren team worden uitgebreid. Dit team helpt mensen in de bijstand bij het invullen van formulieren om extra steun bij de gemeente te vragen. Mensen weten vaak niet welke extra hulp ze kunnen krijgen of ze komen niet door de brei van formulieren die ze daarvoor moeten invullen.

U bent hier