h

SP: geef kroegen de ruimte!

13 november 2008

SP: geef kroegen de ruimte!

Kleine horeca-ondernemers hebben het in Rotterdam niet altijd even gemakkelijk. Op papier is het allemaal goed geregeld, maar in de praktijk lopen ondernemers ook bij de gemeente vaak tegen bureaucratie en hoge kosten aan. 900 euro om een tafeltje neer te zetten zodat mensen buiten een broodje kunnen eten; eindeloos getraineer om een terras uit te breiden of een rookruimte of –overkapping aan te leggen: het komt vaak voor.

Dat is slecht voor het horeca-klimaat in Rotterdam en moet veranderen, vindt de SP. De partij diende daarom bij de behandeling van de begroting een voorstel in om om een goede inventarisatie te maken van de problemen waar horeca-ondernemers lokaal tegenop lopen, en in elk geval sneller en soepeler om te gaan met aanvragen voor aanpassingen in het kader van het rookverbod. Dat voorstel werd gesteund door Leefbaar Rotterdam en D66. De burgemeester heeft wel aangekondigd met horeca-ondernemers in gesprek te gaan over de problemen.

De komende maanden zal de SP actief blijven tegen onnodige vertrutting in Rotterdam, en voorstellen doen om het horeca-ondernemers niet onnodig moeilijk te maken. Bent u ondernemer en hebt u praktijkervaringen of klachten over hoe de gemeente optreedt? Bel dan 010-417 33 59 of e-mail sp@stadhuis.rotterdam.nl.

Carrie overhandigt Opstelten kaarten tegen vertrutting (04-09-2008)

U bent hier