h

Inburgeren voortaan te combineren met werk en opleiding

14 november 2008

Inburgeren voortaan te combineren met werk en opleiding

Tot nu toe is het onmogelijk om een inburgeringscursus te doen en tegelijkertijd te werken of een opleiding te volgen. Tijdens de begrotingsbehandeling vanavond is echter een SP-motie unaniem aangenomen die de wethouder aanzet dit voortvarend te regelen.

De SP is blij dat de raad instemde met het voorstel om ervoor te zorgen dat in 2010 40 procent van de inburgeringstrajecten zoals dat heet ‘duaal’ is. SP-raadslid Josine Strörmann: ‘Op dit moment is het onmogelijk om tegelijkertijd in te burgen en te werken of te studeren. Terwijl je juist sneller inburgert als je wel een baan hebt of een opleiding volgt.’ Het maakt voor de SP niet uit of je verplicht of vrijwillig inburgert of je in aanmerking komt voor het duale inburgeringstraject.

U bent hier