h

Hordijkerveld en Lombardijen

4 november 2008

Hordijkerveld en Lombardijen

Eerst werden we ontvangen en rondgeleid door de bewoners van de Prinsendijk en omgeving. Zij verzetten zich tegen de sloop van hun 7 flats met 288 woningen. Iedereen die bij hen op bezoek gaat, begrijpt dat verzet. Gelijksoortige flats aan de Huniadijk zijn wel gerenoveerd en gemoderniseerd. Hun flats zijn overigens 14 jaar geleden ook gerenoveerd, maar Vestia lijkt ze nu te laten verloederen in afwachting van de sloop. Waarschijnlijk liggen ze gewoon te mooi. Precies aan de rand van Rotterdam, op de grens met Ridderkerk. Dankzij de wandeling, met toelichting van de bewoners, door dit parkachtige grensland ontdekten we een stukje Rotterdam dat het waard is om voor te knokken (helaas hebben we er geen foto’s van, want het toestel is nog in reparatie).Waarom komt er geen plan met behoud van de flats? Volgende week praten de bewoners er verder over, met steun van de SP afdeling Rotterdam. Over twee weken praat ik met de verantwoordelijke woningcorporatie Vestia.

Na het bezoek aan Hordijkerveld, ook een hernieuwd bezoek aan de Sport-JIP in Lombardijen. Het gaat nu een stuk beter dan vorig jaar, maar het blijft toch telkens weer een strijd om te kunnen overleven en het jongerenwerk op een beetje professionele manier te doen.

We sloten de middag af met een gesprek met Marco Rook, de kersverse ‘burgemeester van IJsselmonde’

Terug naar Buurten in de Wijken

U bent hier