h

Wapenbeurs Rotterdam: Make love not war

8 oktober 2008

Wapenbeurs Rotterdam: Make love not war

SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen wijst aanstaande donderdag het college op de hypocrisie van het toestaan van een wapenbeurs in de stad. Waarom de stad wapenvrij maken door middel van preventief fouilleren en tegelijkertijd wapens promoten op een beurs? Waarom een eroticabeurs weren en een wapenbeurs toestaan?

vredestekenDe Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) organiseert 6 november aanstaande in Ahoy een ‘Tentoonstelling voor Defensie, veiligheid en bedrijfsleven’. In normale mensentaal: een wapenbeurs.

Theo Cornelissen vraagt het college wat het gaat doen om het houden van dergelijke beurzen in Rotterdam te ontmoedigen. Eerder dit jaar hield de burgemeester wel eroticabeurs Kamasutra buiten de deur. Cornelissen: ‘De stad steekt miljoenen in Ahoy en heeft in gevallen als deze wel wat te zeggen over wat daar gebeurt.’

Verder is het Rotterdamse college er alles aan gelegen om de stad wapenvrij te krijgen en zet hiervoor het middel preventief fouilleren te pas (en te onpas) in. Tegelijkertijd laat de stad het wel toe dat wapenleveranciers hun waar tentoonstellen.

Tot slot wringt het houden van een wapenbeurs volgens de SP met de aanpak om agressie en geweld in de stad terugdringen. Eerder sprak burgemeester Cohen van Amsterdam zich in woorden van gelijke strekking uit over een te houden wapenbeurs in de RAI.

U bent hier