h

SP steunt stakende leraren in Maassilo

29 oktober 2008

SP steunt stakende leraren in Maassilo

Afgelopen dinsdag deelde een groep SP'ers, waaronder Theo Cornelissen, pamfletten uit met een chocoladeletter 'S' van Solidair en School aan stakende leraren in de Maassilo. De onderwijzers stroomden massaal toe om in te tekenen.

De leraren staken deze week, gesteund door de vakbonden, voor minder werkdruk en een hoger salaris. Maar daaronder ligt een dieper conflict, namelijk wie de baas is op school. De afgelopen jaren zijn schoolbesturen oppermachtig geworden. Leraren moeten maar afwachten hoe zaken worden geregeld. Dat geldt ook voor de acties deze week: de vakbonden voeren actie voor minder lesuren, maar de werkgevers willen dat scholen zelf bepalen wat er met het geld gebeurt. Er is geen uitzicht op een oplossing, en daarom roept SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk minister Plasterk op om de regie in handen te nemen. Van Dijk: “Tussen nu en 2015 verlaat driekwart van de leraren het onderwijs. Het is tijd voor forse investeringen en drastische maatregelen, opdat een ramp in het onderwijs wordt voorkomen.”

De estafettestaking 'Tijd voor Goed Onderwijs' startte maandag in de Brabanthallen in Den Bosch. Dinsdag stroomde dus de Maassilo in Rotterdam vol. Daarna waren Zutphen en Amsterdam aan de beurt, om tot slot te eindigen in Groningen.

SP-ers delen steunbetuigingen en letters uit Leraren samen in actie Chocolade letters en Beter onderwijs nu! Tijd voor goed onderwijs op het podium Tijd voor goed onderwijs poster

U bent hier