h

Handtekeningen voor Baljeu: bus 75 moet terug!

13 oktober 2008

Handtekeningen voor Baljeu: bus 75 moet terug!

Bewoners uit Oud-IJsselmonde, Sportdorp en het Jachthavengebied voeren al maanden actie voor de terugkeer van bus 75 of vervangend vervoer. Er werden bijna zestienhonderd handtekeningen opgehaald. De handtekeningen werden maandagmiddag op het Stadhuis overhandigd aan wethouder Baljeu. De SP en de COSBO (ouderenbonden) ondersteunen de actie.

Overhandiging aan wethouder Baljeu

Buslijn 75 verdween in 2004 toen tramlijn 23 werd doorgetrokken naar Beverwaard. Tram 23 blijkt alleen geen goed alternatief voor buslijn 75. Reizigers moeten omrijden en zijn veel extra tijd kwijt. Het busvervoersplan van 2009 biedt ook geen echte oplossingen. Het geboden openbaar vervoer in de genoemde gebieden in IJsselmonde is niet fijnmazig genoeg sinds bus 75 is verdwenen. De veelal oudere reizigers moeten vanaf de halte vaak nog ver lopen. Ook willen de bewoners van het Jachthavengebied een goede verbinding naar de Keizerswaard. Een bewoner: ''Wij komen uit Zuid en wij doen onze boodschappen op Zuid, niet in het centrum''.

Wethouder Baljeu vertelden de actievoerders dat ze de mogelijkheden voor een wijkbus gaat onderzoeken. Ook beloofde de wethouder over een maand met een antwoord te komen. Hopelijk met een oplossing.

Deelgemeente steunt SP-actie bus 75 (04-07-2008)
SP wil buslijn 75 terug (11-06-2008)

U bent hier