h

Bospolder Tussendijken

4 oktober 2008

Bospolder Tussendijken


WE waren op bezoek bij de strijdbare bewoners van het Platform Wonen. Vol scepsis over de herstructurering die gezorgd heeft voor grote kaalslag in de wijk. Lege terreinen waar straks 700 dure en middeldure woningen moeten verrijzen.

Zaterdag werd de eerste paal geslagen voor het eerste van 7 blokken. Een kleintje nog: Hudson 3 met 19 Drive-in en Stadswoningen. Voor prijzen tussen de 186.000 en 213.500 Euro. Gemiddeld 205.000 Euro. Onbetaalbaar voor het overgrote deel van de bewoners uit de gesloopte woningen.
In Bospolder stokte de stadsvernieuwing in de 90-er jaren. Het is goed dat de dichtgetimmerde woningen gesloopt zijn. Het is goed dat er nu goede woningen worden gebouwd. Het is niet goed dat er nauwelijks plaats is voor de oorspronkelijke bewoners. Er is wel een soort
“terugkeergarantie” en krijgen bewoners die echt terug willen zelfs een te dure woning met speciale huursubsidie van de huisbaas. Toch gaan er ook in Bospolder wel erg veel goedkopen woningen tegen de vlakte en komt er eigenlijk geen enkele terug. Bospolder is een stenige wijk, ondanks de bomenrijke naam. Daarom is er aan de rand een “dakpark” gepland: een park bovenop bedrijven en een spoorwegemplacement.
Zaterdag werd een Proefpark aangelegd op de Puntlocatie. Door bewoners en kinderen. Kinderen die onmiddellijk gingen voetballen op de ter nauwernood uitgerolde graszoden.

Dde kinderen plantten er ook een plataan, een boom die meer dan honderd jaar mee kan, naast bloembollen en ander fraais.
Ze werden toegestaard door tientallen bobo’s en buurtbewoners. De bobo’s waren van de wethouder, de deelgemeente, de bouwmaatschappij en de woningbouwvereniging Com.Wonen.
Na afloop volgde een korte discussie in het wijkatelier aan het Bospolderplein. Opnieuw de verhalen over mooie dure woningen, over het zogenaamde scheefwonen, over de zogenaamde onbalans. Het wordt tijd dat onze huisvestingskrant ook wordt verspreid in Bospolder.
De bewoners van het Platform Wonen weerden zich goed in de discussies en zijn van harte uitgenodigd voor ons huisvestingsdebat op 26 oktober in het bibliotheektheater.

Terug naar Buurten in de Wijken

U bent hier