h

Bewoners bieden wethouder handtekeningen bus 75 aan

9 oktober 2008

Bewoners bieden wethouder handtekeningen bus 75 aan


Bewoners uit Oud-IJsselmonde, Sportdorp en het Jachthavengebied voeren actie voor de terugkeer van bus 75 of vervangend vervoer. Inmiddels hebben ze bijna 1600 handtekeningen opgehaald. De handtekeningen worden maandag 13 oktober om 16.00 aangeboden op het Stadhuis aan de wethouder Baljeu van verkeer en vervoer. De SP en de COSBO (ouderenbonden) ondersteunen deze actie.

Buslijn 75 verdween in 2004 toen tramlijn 23 werd doorgetrokken naar Beverwaard. Tram 23 blijkt uit buurtonderzoek in IJsselmonde geen goed alternatief voor buslijn 75. Reizigers moeten omrijden en zijn veel extra tijd kwijt. Ouderen gaan minder vaak de deur uit sinds bus 75 is verdwenen, blijkt uit het buurtonderzoek van de SP.

Het onlangs gepresenteerde busvervoersplan van 2009 biedt inmiddels gedeeltelijke oplossingen. Het Jachthavengebied wordt iets beter bereikbaar, bussen gaan frequenter naar het Clara-ziekehuis, maar het blijft tien minuten lopen vanaf de halte. Bewoners in Sportdorp en Oud-IJsselmonde worden in het plan nog steeds niet bediend. Volgens de bewoners wil Humanitas 500 tot 1000 seniorenwoningen bijbouwen in Oud-IJsselmonde. De vraag naar fijnmazig openbaar vervoer zal dan dus alleen maar groter worden.

Na de succesvolle acties voor de terugkeer van bus 77 in Charlois zet de SP de acties voor goed openbaar vervoer in de stad voort, zoals ook de actie voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers en kinderen van twaalf jaar en jonger.

U bent hier