h

Veel steun actie gratis OV op Visserijmarkt

28 september 2008

Veel steun actie gratis OV op Visserijmarkt

Zaterdag stond de SP op de Grote Visserijmarkt om steunbetuigingen op te halen voor de actie 'gratis openbaar vervoer voor jong en oud'. Net als vorige week bleek: mensen zijn massaal bereid om hun handtekening te zetten. Ze snappen heel goed wat er aan de hand is, ook de mensen die zelf geen kleine kinderen hebben of nog niet de 65 gepasseerd zijn. Het openbaar vervoer is voor veel mensen in de regio Rotterdam bijna niet meer te betalen. Voor veel ouderen en ouders is het één van de dingen waar ze op moeten bezuinigen, nu alles om hen heen steeds duurder wordt.

Ouderen die eerder dit jaar gebruik maakten van de mogelijkheid om gratis met bus, tram of metro te rijden vonden het jammer dat de proef is stopgezet en vroegen zich af wat er toch in vredesnaam geëvalueerd moest worden. In hun ogen was de proef een groot succes en ze zetten dan ook graag hun handtekening op de kaarten. De gemeente moet het openbaar vervoer zo snel mogelijk weer gratis maken, als het aan de ouderen ligt. Eén oudere vrouw van dik in de zeventig hoorde overigens vandaag, tot haar grote schrik, voor het eerst dat de proef was stopgezet. Zij was al die tijd gratis blijven rijden...

Veel mensen namen spontaan handtekeningenkaarten mee, naar hun werk, naar de school van hun kinderen, naar het verzorgingstehuis van hun moeder of naar de soos. De komende weken worden in de hele regio handtekeningen opgehaald voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers en kinderen onder de 12 jaar. Begin november worden ze aan de stadsregio aangeboden. Ook online kan de actie worden ondersteund.

Teken hier voor gratis OV!
SP start campagne gratis OV voor jong en oud (16-09-2008)

U bent hier